08-04-08

boules de berlin

ingrediënten zout , 200 gr witte bloem , 1 afgestreken soeplepel suiker , klontje boter , 1 ei op kamertemperatuur , 50 ml (louw) water , 14 gr gist 1/3 blokje , vanillepudding , frietketel

bereidingswijze  breng eerst zout,dan de bloem en de boter in een kometje voeg er de suiker aan toe. Dit alles goed mengen. Dan een kuiltje maken om er dfan de gist in te doen . de gist met de helft van het water en de sauslepel (geroerd) ei mengen in het kuiltje daarna de rest van het water er bijdoen en alles goed uitroeren indien een balletje bekomen dan dit uitrollen tot er niet meer genoeg is voor eentje je kan een eierdopkje gebruiken voor een rond vormpje te maken een bakplaat invetten en de rondes erop leggen en dan drie kwartier laten rijzen en een handdoek erover leggen de rest van het ei over de rondes besrijken en dan in de frietketel  3 tot 4 minnuten bakken en dan laten afkoelen en de vanillepudding erin doen en laten opstijven en smullen maar

16:39 Gepost door Cedric in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.