22-04-08

 

 

Botercakes

ongeveer 25 cakesjes

150 gram boter

150 gram kristalsuiker

150 gram zelfrijzende bloem

1 koffielepel bakpoeder

2 pakjes vanillesuiker

boter

werkwijze

boter mals roeren – maar niet smelten ev pan wat verwarmen dat het makelijker gaat

suiker ben vanillesuiker toevoegen

bloem en bakpoeder gedeeltelijk onder roeren- en tussenin het eigeen toevoegen

goed luchtig kloppen tot een luchtige massa

het laatst het sneeuw geklopte eiwit onder roeren

cake papiertjes goed voor de helft vullen en 20 minuten in voorverwarmde oven van 175°

minicake:ongeveer 15 min

grote cake: ongeveer 40 min

17:09 Gepost door Cedric in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

awel da klinkt goed, misschien probeer ik je receptje wel eens uit. Nog veel bakgenot!!

Gepost door: Ruthje | 22-04-08

Probleempje !! Cédric jongen we gaan hier problemen krijgen !! als wij al dat lekkers ook nog opsmullen gaan wij te dik worden om te lopen !! en dan ? oei oei !! denk dat papa gaat zeggen ze moeten er maar een 5km langer lopen ps ja ik had vroeger paarden nu niet meer ,dus loop ik maar zelf (het wel een stuk lastiger) tot blogs :-)

Gepost door: Katrien | 23-04-08

Hey Cédric,
ziet er goed uit; misschien zou ik het eens moeten proberen. Alhoewel, als ik probeer te koken, dan is het best dat de brandweer in de buurt is: de helft verbrandt altijd. Maar zoals jij het beschrijft, zou het eigenlijk niet mis mogen gaan.

Gepost door: Heidi | 23-04-08

De commentaren zijn gesloten.