28-05-08

loopkoers

Ik heb gisteren flantaart gebakken.

Ze was overheerlijk maar ik ben vergeten om een stukje mee te nemen voor mijn juf. ze werdt gisteren 33 jaar.Ik vindt dat dat nog niet zo oud is.Ik ga zeker nog veel taarten bakken. En jullie moeten zeker meelopen met papa zijn loopkoers.De loopkoers is op 22 juni.Je kan je inschrijven op het mail adres dirk.van.thuyne@telenet.be en meer uitleg op http://loopfeest.skynetblogs.be/

 

                                    zeker meelopen !!!

20:57 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-08

bakken

Ik ken een recept dat bijna iedereen lekker vindt. Hier komt het.                     

 

Soesjes

voor de soesjes

100 ml melk

100 ml water

100 gram boter

150 gram bloem

6 eieren

een spuitzak (maar het kan ook zonder spuitzak)

voor de vulling

een kleine doos vanille ijs

400 gram pure chocolade

¼ l room

of tip je kunt de soesjes ook vullen met pudding

en overgieten met chocoladesaus

¼ l room

poedersuiker

aan de slag

verwarm de oven op 220° haal eerst de bakplaten eruit

breng in een pannetje je melk water een de boter aan de kook

zorg ervoor dat de boter helemaal gesmolten is

meng de bloem door het kokende goedje zorg ervoor dat het niet aanbrand

haal het pannetje van het vuur en klop er 5 eieren door

vet de bakplaten in met boter

vul dan de spuitzak en maak torentjes van 2 cm doorsnee

je kunt ook torentjes maken zonder spuitzak

zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen

klop het laatste ei flink op in een kopje

doop er een keuken- kwastje in en bestrijk de soesjes ermee

druk de torentjes plat met een vork

zet de bakplaten met de soesjes in de oven ongeveer 15 min

haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen

wil je ze vullen met ijs

snijd je soesjes horizontaal doormidden

en vul met een ijslepel of eetlepel

ijs per soesje doe het soesje weer dicht

maak saus door de room en stukjes chocolade koken in een pannetje

giet de saus over de soesjes meteen opeten

wil je ze vullen met slagroom

prik een gaatje in het soesje met een mes en even draaien

klop de room tot er pieken op^komen te staan terwijl je de mixer er uit haalt

doe de room in een spuitzak en spuit het soesje vol en strooi poedersuiker erover en smakelijk vele groeten bakker cédric

17:21 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-08

Taart voor het schoolfeest

Ik ga vrijdag taart bakken. Voor het schoolfeest. Eigenlijk vertrekken we vrijdag om drie uur op vakantie. Maar het zal wel lukken denk ik. Nog vele groeten van Cédric van thuyne

12:35 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-05-08

woensdag bij bakker frank

Woensdag bij bakker Frank heb ik mogen helpen. Met nog 15 andere kinderen. Eigenlijk waren er maar 4 kinderen die bakker willen worden. Ik mocht van Frank het deeg opheffen. Maar ik kon het niet opheffen. Het woog teveel. We hebben ook ovenkoeken gemaakt. En ook appeltaart. Het was heel plezant !!!

21:28 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-08

 

Ik ga vandaag bij bakker Frank gaan bakken. Het zal heel plezandt worden denk ik.

08:02 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-08

Popcorn maken

Ik zal even uitleggen hoe je popcorn maakt. Eerst doe je 4 lepels mais in een grote kookpan en dan doe je er nog 8 lepels olie in. Dus per lepel mais doe je er 2 lepels olie in. Zet dan de grote kookpan op het vuur. Zet dan het deksel op de kookpan. laat de mais nu poffen nu en dan eens schudden. Als al de mais gepoft is haal je de pot van het vuur giet je de popcorn in een schaaltje en als je wil kan je er dan nog wat suiker overstrooien

10:52 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-05-08

barbecue

Ik heb gisteren pudding gemaakt. Voor de barbecue van vandaag.  Ik ga ook nog popcorn maken. Dat zal lekkere barbecue worden. Ik ga meschien nog een flantaart. Bakken ik weet het nog niet helemaal zeker.

08:33 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |