18-06-08

 

 

Boules

benodigdheden

zout

200 gr witte bloem

1 afgestreken soeplepel suiker

klontje boter

1 ei op kamertemperatuur

50 ml(louw) water

14 gr gist (1/3 )

vanillepudding

frietketel

bereidingswijze

breng eerst zout,dan de bloem en de boter in een kommetje

voeg er de suiker aan toe ,

dit alles goed mengen

dan een kuiltje maken om er dan de gebrokkelde gist in te doen

de gist met de helft van het water en de sauslepel (geroerd) ei mengen in het kuiltje

daarna de rest van het water erbij doen en alles goed kneden

indien een balletje bekomen dan dit uitrollen

tot er niet meer genoeg is voor eentje

je kan een eierdopje gebruiken voor een rond vormpje te maken

een bakplaat invetten en de rondjes erop leggen en dan drie kwartier laten rijzen en een handdoek erover leggen de rest van het ei over de rondes bestrijken en dan in de frietketel 3 tot 4 minnuten bakken en dan laten afkoelen en de vanillepudding erin doen en laten opstijven en smullen maar

12:18 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

nog nooit gedaan ik ga dat eens proberen in de vakantie ! wel slim gezien om doe dopjes te gebruiken als vormpje , ik ging daar nooit opkomen :-)bedankt voor het recept

Gepost door: Katrien | 18-06-08

jo Cedric ik ga eens aan mijn mama vragen om dat recept eens te maken want het ziet er al heel lekker uit!!!!
tot zondag e, want dan kom ik naar de loopkoers.

tot dan

Gepost door: arne | 19-06-08

Hallo Cedric, Een bakker heeft inderdaad heel veel werk. De schoonvader van mijn zoon is ook bakker. De teksten zijn te vinden bij onderstaande blog. Veel leesplezier en groetjes,

Gepost door: gidsjoris | 19-06-08

De commentaren zijn gesloten.