16-07-08

 

 

Appeltaart

 

ingrediënten

125 gram boter

125 gram suiker

3 eieren

250 gram bloem

1 zakje bakpoeder

2 appels

 

1 ei

50 gram suiker

30 gram bloem

½ tl bakpoeder

extra oven

 

 

bereiding

verwarm de oven op 175 ° c

 

roer de boter schuimig en voeg suiker, eieren, bloem en bakpoeder toe

blijf kloppen tot het een mooi glad deeg wordt

vet een springvorm in en doe het beslag erin en schil de appels in schijfjes en verdeel over het beslag

 

sla het eiwit van een ei stijf met een theelepel suiker en doe de dooier en de rest van de suiker erbij vermeng bloem en bakpoeder en schep het voorzichtig door de eimassa verdeel het gelijkmatig over de appels en bak de taart 60 – 70 min

 

tip

als je de taart met een harde korst wil 70 min

als je de taart zonder korst wil 60 min

16:56 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.