29-08-08

 

 

Boules

benodigdheden

zout

200 gr witte bloem

1 afgestreken soeplepel suiker

klontje boter

1 ei op kamertemperatuur

50 ml(louw) water

14 gr gist (1/3 )

vanillepudding

frietketel

bereidingswijze

breng eerst zout,dan de bloem en de boter in een kommetje

voeg er de suiker aan toe ,

dit alles goed mengen

dan een kuiltje maken om er dan de gebrokkelde gist in te doen

de gist met de helft van het water en de sauslepel (geroerd) ei mengen in het kuiltje

daarna de rest van het water erbij doen en alles goed kneden

indien een balletje bekomen dan dit uitrollen

tot er niet meer genoeg is voor eentje

je kan een eierdopje gebruiken voor een rond vormpje te maken

een bakplaat invetten en de rondjes erop leggen en dan drie kwartier laten rijzen en een handdoek erover leggen de rest van het ei over de rondes bestrijken en dan in de frietketel 3 tot 4 minnuten bakken en dan laten afkoelen en de vanillepudding erin doen en laten opstijven en smullen maar

 

20:58 Gepost door Cedric in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.